lauantai 7. maaliskuuta 2015

Torstaina 5. maaliskuuta

Vasemmalla talomme ulko-ovi kapealle kävelykadulle. Asuntoja talossamme on 6 kpl, meidän asunto on ainoa pohjakerroksessa. Se on varmaankin ollut talonmiehen asunto alunperin. Ulko-oven kun avaa niin eteisen jälkeen on katettu valokuilu, portaat ylöspäin ja kolmen hengen hissi kahteen ylempään kerrokseen. Toisesta kerroksesta on portaat tasakatolle, jossa on pyykkinarut ja yksi asunto, jolla on oma kattoterassi. Ulko-oveamme vastapäätä  on 2 pientä n. 10 m2:n kauppaa.
Kun ulko-oveltamme kääntyy oikealle ja kävelee n. 50 m:ä tulee tämän kadun toiseen päähän. Vasemmalla on kauppahalli ja oikealla baareja ja ravintoloita sekä punaisen tekstin kohdalla Carrefour tavaratalo, jossa on laaja valikoima ruokatavaroita ja keittötavaroita
Postin seinässä kaksi tälläistä leijonanpäätä. Toiseen laitetaan paikallisposti ja toiseen eli kuvan leijonan suuhun muualle Espanjaan ja ulkomaille menevät kirjeet ja kortit.
Postin vieressä on aukio, jolla myydään kukkia, vaatteita ja joskus kotiloita.

Tyypillinen katu vanhassa kaupungissa, yksisuuntainen sekä autojen että jalankulkijoiden käytössä "jalkakäytävät" tienpinnan tasossa. Jos koroketta on niin jalkakäytävä on n. 60 cm leveä. Lähdimme kulkemaan kohti niemen kärkeä ajatuksena käydä syömässä "lempi"baarissamme nimeltään Nono. Kuva oettu taaksepäin, vasemmalla Torre Tavira eli Taviran torni.

Koska olimme liian aikaisin n. 13:10 baari Nonon edessä ajattelin jatkaa meren rantaan Santa Catalinan linnoitukseen katsomaan taidenäyttelyä ja sen jälkeen voisimme palata baariin.
Kantaaottavaa nykytaidetta
ja vanhempaa taidetta vuodelta 1925. Kalastajat ja taustalla Cadizin katedraali

Mainosjuliste:  Cadiz 1959 "Paras etelän ranta", "Suuret kesäjuhlat"

Kalastajia odotteleva neito

Sitten palasimme sopivaan aikaan baariin syömään lounasta.
Baarin omistaja laskemassa olutta
Alkuruuaksi otimme katkarapuleivät ja uunissa paistetuista paprikoista tehdyn salaatin. Tässä minun pääruoka. leivitetty broilerin leike, ranskalaiset ja paistettuja vihanneksia
Pirjon lohi-vihannesvarras, omistajan vaimo vasemmalla muisti meidät 2 vuoden takaa :-) Tässä paikassa hinta/laatu-suhde
on mielestäni paras.



Illalla kävimme kulman takana italialaisessa ravintola Autenticossa syömässä

Tätä pizzaa, missä oli tuoremakkaraa, parmesanjuustoa ja tryffeliä söimme yhdessä
Pirjolla päärynätäytteisiä ravioleita ja tryffelikastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti