maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lauantaina 7. maaliskuuta lähdimme kävelemään kohti satamaa, tarkoitus oli vierailla El Puerto de Santa Marian yhdessä Bodegassa nimeltään Gutierrez-Colosia.

Cadizin satamaa, vasemmalla punaruskeat tornit kuuluvat ns. neljän tornin taloon. Torneista tarkkailtiin satamaan saapuvia aluksia.

Katamaraanimme edessä oli asuntolaiva, joka seilaa joilla ja rannikon tuntumassa. Tämän laivan reitti on Sevilla-Cadiz-Alcoutim-Villa Real (Portugali)-El Puerto de Santa Maria-Isla Minima-Sevilla. Ilmeisesti 8 päivän risteily ja maksaa 1500-2600 $. Lisätietoja löytää netistä croisieurope.travel. Laivan nimi on La Belle de Cadix.
Tässä vielä öljynporauslautan järeää palkistoa

Mennossa taas kerran. Takana näkyy Cadizin katedraali

Siltatyömaa

Poraustornin ristikkorakenne vaikuttaa pieneltä siltaan verrattuna. Vasemmassa reunassa näkyy 2 Navantian kuivatelakan 100 tonnin pukkinosturia. Netistä löytyy lisätietoa navantia.es


El Puerton satamassa valtamerien puhdistuslaiva

Bodegas Gutierrez Colosia Guadalete-joen varrella


Tynnyreitä 85 euron hintaan ja finoa oli Colossian myymälässä myynnissä
Tässä sitten finoa kypsymässä alin kerros on nimeltään Solera, seuraava primero criadera ja ylin secundo criadera.
Oppaamme selittää meille prosessin. Fino on vähintään 3 vuotta vanhaa ja sitä otetaan alimmaisista tynnyreistä pullotusta varten. Pois otettu fino korvataan toisen kerroksen tynnyreistä ja vastaavasti toisesta kerroksesta poisotettu korvataan ylemmistä tynnyreistä. Ylimmät tynnyrit täytetään käyneistä rypäleistä tulleella viinillä. Aiemasta käynnistäni Sanlucarin bodegassa löytyy seikkaperäisempi selostus valmistusmenetelmästä. Tuo kirjoitus on vuoden 2013 maaliskuun 23. päivältä.
Kerrottakoon vielä, että vain Sanlucarissa valmitettua kuivaa sherryä sanotaan Manzanillaksi. Muualla kuten Jerezissä ja El Puertossa sen nimi on Fino. 
Lopuksi oli sitten eri sherrylaatujen maistelu. Aloitus vasemmalta kuivimmasta ja vaaleimmasta kohti oikeaa reunaa eli Fino-Amontillado-Oloroso-Cream-Moscatel ja viimeisenä tosi makea Pedro Ximenez. Näistä 3 ensimmäistä on valmistettu Palomino-rypäleestä. Cream on sekoitus Pedro Ximenez-rypäleestä ja Palominosta ja Moscatel-rypäleestä. Moscatelin valmistukseen on käytetty vain Moscatel-rypäleitä samoin Pedro Ximenez on tehty vain Pedro Ximenez-rypäleestä.

Sitten lounaalle Casa Pacoon:
Puoliannosta Pavias eli friteerattuja turskan viipaleita.
Sitten sulattelimme Paviaksia kävellen ja menimme Bar Venenciaan:
Tartar de atun eli tonnikala tartar

Berenjenas grujientes con samorejo eli munakoisoa




Sitten kävelimme puiston kautta laivarantaan. Kello 17:00 lähtisi katamaraani Cadiziin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti