Perjantain 20. maaliskuuta jo kolmas sadepäivä. Lähdimme sateenvarjojen kanssa kaupungille. Ensin kävelimme Meson Cumbres Mayoresin baaritiskille syömään tapakset. Ensin Jamon de Belota kinkkuannos ja sitten
|
flamenquin, joka oikeastaan taitaa olla Cordobalainen herkku, mutta jota syödään myös Cadizissa, kun Andaluciassa kumminkin ollaan. Flamenguin on tehty ohuesta possun fileestä rullaamalla niin että sisällä on kinkkua ja juustoa. Pinnalla korppujauhoja ja sitten on paistettu runsaassa öljyssä. Samanlaista herkkua muuten syödään myös Serbiassa ja Saksassa eri nimellä vain.
|
|
|
Lounaan jälkeen menimme läheiseen Museo de Cadiziin.
Cadizia pidetään Euroopan vanhimpanakaupunkina. Sen perustivat foinikialaiset 1100 eKr. ja se on ollut niin karthagolaisten, roomalaisten kuin maurienkin hallitsema. Se oli myös Espanjan pääkaupunki vuonna 1812. Myös Espanjan parhaat karnevaalit pidetään kaupungissa.
|
Tässä vanhimmat tunnetut Cadizin asukkaat sarkofagissa 400-luvulta eKr. Miespuolinen löydettiin vuonna 1887 ja naispuolinen 1980. |
|
|
Savesta tehtyjä naisen päitä 400-luvulta e.Kr.
|
|
|
Pronssinen koiran pää |
|
|
|
Kultasormuksia |
|
|
Näin kuljetettiin laivoissa viini ja öljy |
|
|
Cadiz 900-luvulla |
|
|
|
|
|
Amerikan hopeaesineistä sulatettu harkko |
|
|
|
Micaela Aramburun muotokuva |
|
|
Museon jälkeen kävelimme asunnolle. Ilalla oli tarkoitus lähteä katsomaan flamenkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti