keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tiistaina 3. maaliskuuta lähdimme aamulla käymään läheisessä kauppahalissa. Sinne kun on tullut lisää myyntipisteitä, mistä saa valmista ruokaa.

Gadisushi, 
josta hain kuvan sushit ja

vastapäätä hain 0,5 L Cadizissa pienpanimossa pantua suodattamatonta olutta
Pirjo haki vähän kauempaa Pulpo a la gallega mustekalalautasellisen. Takana näkyy pääposti.
Meillä oli tarkoitus mennä katamaraanilla El puerto de Santa Mariaan, mutta myöhästyimme 5 minuuttia. No sitten kävelimme 200 m linja-autoasemalle ja menimme bussilla. Bussista olikin hyvät näkymät siltatyömaalla. Edistystä on vuodessa tapahtunut ja pian silta on yhtenäinen. Siihen en ota kantaa, kuinka järkevä hanke on, mutta ainakin se on mahtava insinööritaidonnäyte.
Vasemmalla Cadiz ja oikella Puerto Real







Keskikohta ja molemmat reunat ovat vielä liittämättä toisiinsa. Sillan korkeus 60 m ja merenpäällisen osan pituus 3 km.

El Puertossa menimme ensimmäiseksi Romerijoon, kuten aina ennenkin.
Tiikerirapuja 4 kpl ja Sanlucarin rapuja 1/4 kg sekä

katkarapuleipiä
Sitten kävely joen rantaan mistä katamaraanit lähtevät Cadiziin. Tässä kuvia siltatyömaalta mereltä päin:
Netistä löytyy videoita sillan rakentamiseta (hae puente sobre la bahia de cadiz)

Sillan nimi on muuten La Pepa

Vaan mikäs se tässä on rakenteilla Cadizin satamassa. Tässä on keula
ja tässä takapää . Vaalempi osa on kaiketi kulunut aiemmissa kujetuksissa. Perän molemminpuolin on ikäänkuin kääntyvät sillat, jotka kallistuvat. Selvitin, että tämä on öljynporauslautan osien kuljetukseen Meksikon lahdelle. Netistä löytyy videoita miten homma toimii. (Hae nimellä dragados s44)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti