perjantai 14. marraskuuta 2014

Tostaina 13. marraskuuta oli aikainen herätys, sillä bussi Serbian Belgradiin lähtisi 09:25.
Asunnon vuokraaja Suzanna vei meidät autollaan asemalle. Matkalla kun kysyimme mitä mieltä hän oli lukuisista uusista patsaista keskustassa, hän vastasi pitävänsä niitä kansallismielisten Disneylandinä.

Linja-autoasemalla vaihdoimme suurimman osan dinaareista euroiksi, vain muutama kymppi jäi ja niillä ostettiin matkalle evästä. Kaksi 1/2 litran vesipulloa maksoi 50 dinaaria.
Nis Ekspressin linja-auto lähti ajallaan ja tunnin päästä olimme jo rajalla. Rajatarkastukset veivät puolisen tuntia. Matkalla pysähdyttiin Bujanovacissa, Vranjessa, Lescovacissa, Nisissä ja Belgradissa
olimme 6 tunnin päästä perillä ,klo 15:35. Matka meni suht.koht. nopeasti, kun mukanani oli tiiliskiven paksuinen Ken Folletin vuosisata-trilogian II-osa Maailman talvi.
Taksilla sitten asunnolle.
Antin kanssa Lync-puhelu Riihimäen jv-siilosta ja sen jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa, koska nälkäkin oli jo hirmuinen, kun emme olleet syöneet matkan aikana muuta kuin kuivaleipää ja suolamanteleita.

Noin kilometri kun oli kävelty löytyi sattumalta tosi hyvä ruokapaikka Velika Skadarlija, jonka ruoka oli varmaankin yksi tämän syysmatkan parhaimpia.

Velika Skadarlija ulkoapäin ja

sisältä, ravintolan takaosa ja

etuosa meidän pöydästä kuvattuina

Tilauksemme oli hapankaalia ja ja hapanvihanneksia, "white strip" joka oli porsasta rullalla, sisällä ja päällä juustoa ja kinkkua, maku oli taivaallisenhyvä lisäksi vielä

kebab rullia, öljyssä paistettuja perunoita ja raakaa sipulia. Tämäkin oli hyvää, muttei niin hyvää kuin Thessalonikissa. Yleisarvosanaksi ravintolalle antaisin 9,5 


Sitten kaupan kautta ostamaan aamupalatarvikkeita asunnolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti