Perjantain kierros panimossa jatkui tutustumisella maanalaisiin käymiskellareihin.
|
Kuvassa mies on hakulla louhimassa, katto tuettiin parruilla (kuvan mies ei ole oikea, olisko naama tehty vahasta tai muovista) |
|
|
|
|
Yhdyskäytävä, josta sivullepäin on louhittu kellarit tynnyreille |
|
|
|
kaaviokuva luolastosta, pieni osa luolastoa oli muutettu panimon ravintolaksi |
|
|
|
Näissä tynnyreissä valmitetaan edelleen olutta, ja makua verrataan sitten uusissa kartiopohjaisissa rst-käymistankeista saatavaan olueeseen, jotta uusilla laitteilla saatava olut maistuisi samalta kuin näissä tehty. |
|
Pilsner Urquell on pohjahiivalla käytettyä ns. pale lager olutta. Tynnyriin tehdyistä merkinnöistä selviää, että se on 2. lokakuuta täytetty vierteellä, jonka lämpötila on 5 astetta, H-III tarkoittaa, että hiiva on nyt kolmannen kerran käytössä. Samaa hiivaa voidaan käyttää 6 kertaa. Lokakuun 2. päivän jälkeen käyminen on nostanut lämpötilaa niin, että se oli vierailupäivänämme 8,5 astetta. |
|
|
|
Vierailun lopuksi saimme sitten lasilliset vanhoissa tynnyreissä käynyttä olutta. Olut oli suodattamatonta ja pastorisoimatonta, sitä saa panimon ravintolassa ja joistakin ravintoloista Plzenissä ja Prahassa. Tälläisen oluen säilyvyys on n. 5 päivää. Mainittakoon vielä, että oluessa on käytetty Saaz-humalaa, josta johtuu osaltaan sen hyvä maku. Suomalaisista oluista keltaisen Kukko-oluen maku vastaa lähinnä Pilsner Urquellia. |
| |
|
|
Tässä jäävarasto. Ylhäällä olevaasta aukosta pudotettiin talvella sahatut jäät. |
|
|
|
Kuvista näkee miten jäätä nostettiin |
|
|
|
Oluen kuljetuskärryt ja istutuksia. |
Panimolla käynnin jälkeen lähdimme tutustumaan kaupunkiin.
|
Uutta ja vanhaa |
|
|
Raatihuone |
|
|
|
Kaupungilla ravintola Na Parkanussa panimomuseon talossa, lautasella possun niskaa, pinaattia ja perunaknöödeliä. Hyvää. |
|
|
Valkosipulikeittoa, hyvää tämäkin |
|
|
|
Syönnin jälkeen palasimme rautatieasemalle ja takaisin Prahaan. |
Hienoja kuvia!
VastaaPoistaMääkin olen pussittanut tota Saaz-humalaa :) Ja tuota hiivan uudelleenkäytön hyödyllisyyttä olen kuullut monet kerrat selitettävän asiakkaille, jotka helposti panimoa aloitellessa heittävät yhden kerran jälkeen menemään.
Hei!
VastaaPoistaTäällähän on ihan pro- keskustelua oluesta��