torstai 23. lokakuuta 2014

Sunnuntaina 19. lokakuuta herättyämme pakkasimme viimeiset tavarat matkalaukkuihin ja lähdimme asunnolta ennen puoltapäivää. Metrolla keskustaan ja sieltä toisella linjalla Keletin rautatieasemalle,
jonne jätimme laukut ja reput säilytykseen. Sitten metrolla Tonavan toiselle puolelle, jossa ensimmäiseksi menimme lounaalle ja sitten bussilla ylös Budan linnavuorelle.

Matiaskirkko ja pronssipatsas

Nainen pronssista

Parlamenttitalo ja Pestin puolen rakennuksia

Jokilaivoja ja Ketjusilta vuodelta 1849. Se oli ensimmäinen silta, joka ylitti Tonavan

Eugen Savoijilaisen ratsastajapatsas Budanlinnan taidemuseon sisäänkäynnin edessä. Taidemuseoon oli niin pitkä jono, että kaverini hermostui odottamiseen ja lähdimme katselemaan linnan ympäristöä
Kotka Budan linnan luona, miekka kyksisään. Näkyy mahtavasti illalla valaistuna joen toiselle puolen

Linnavuorelta palasimme sitten bussilla metroasemalle ja metrolla Keletin rautatieasemalle. Juna Romanian Brasovin kaupunkiin lähtisi klo 19:10, joten menimme kuluttamaan aikaa läheiseen Huzar-nimiseen ravintolaan.
Husaarit olivat Unkarin ratsuväen sotilaita 1400-luvulta lähtien ja vielä valiojoukkoa. Husaari sana tulee unkarin kielen sanoista Husz eli 20 ja ar eli palkka. Pääaseistus oli yleensä sapeli. Ravintolasta sitten asemalle hakemaan laukkuja säilytyksestä.


Makuuvaunuun menossa

Osastomme oli pieni kuin koirankoppi. Juna lähti klo 19:10, rajalla oltiin 22:25, jolloin oli passintarkastus ja seuraavan kerran passit tarkastettiin tunnin päästä Romanian puolella. Perillä Brasovissa olimme aamulla 09:45 paikallista aikaa (tunnin myöhässä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti