keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kesä meni ja syksy tuli :-). Alunperin oli tarkoitus olla loka- marraskuu Pietarissa, siinä Nevan rannalla olevassa asunnossa, jossa olimme pääsiäisen aikana, kun meillä oli vielä oli monikertaviisumi voimassa. Putlerin toiminta vaan oli sellaista kun oli, joten peruimme varauksemme. Odotamme, että vielä tilanne Ukrainassa selviää, ja pystymme matkustamaan rauhoittuneeseen Ukrainaan. Talvilomamatkanhan 2014 Kiovaan peruimme tammikuussa. Asunnostamme siellä olisi ollut näkymät Maidanille. Jostain syystä sympatiat ovat ukrainalaisten puolella.

Syksyn satoa kasvihuoneesta:

Viinirypäleitä, lajike on Rondo. Ulla -mummi tykkäsi kovasti rypäleistä. Ensi vuonna ehkä vielä suurempi sato yhdestä taimesta.


Syysmatkamme alkoi 7. lokakuuta, kun tyttäremme Katri saapui edellisenä päivänä Mexicalista Nachonsa luota. Katrin koirat olivat olleet meidän hoidossa 3 viikkoa.

Asuntomme Prahassa muuttui yllättäen toiseksi:
https://www.airbnb.fi/rooms/3873455

Kun sotkua oli puitu pari tuntia netissä samalla kun söimme, emmekä saaaneet sitä vaihdettua, meidän oli paras tyytyä ehdotettuun vaihtoehtoon.
Ravintomme oli Restarant Mustek, Mutsku-kadulla:

Kaksi paahdettua ankan koipea, punakaalimuhennosta ja peruna- ja leipäknöödeliä, annoksen söimme puoliksi, 9 pinnaa. Lasissa Pilsner Urquellia ja pöydällä sininen muistikirja, josta osaksi nämä tekstit kumpuaa.


Ulkona ikkunamme ulkopuolella oli porsas grillauksessa ja varsinkin japanilaiset turistit pysähtyivät kuvaamaan sitä

Illalla, kun tavaroita oli purettu asunnon kaappeihin, lähdimme vielä läheiseen korttelikapakkaan syömään:
Razmitalka, Konevova 85. Jalka tullut läpi yläkerran savuttomalta puolelta. Jäimme siis kuitenkin alakertaan.

Vaimolla gnokkia, kanaa, pinaattia ja valkosipulia, erinomaista, 9,5 pinnaa

Minulla gulassia, sipulia ja peruna- ja leipäknöödeleitä, hyvää 9,5 pinnaa. Lasissa Staropramen-olutta, ei meidän mielestä niin hyvää kuin Pilsner Urquell. Meidän syömiset ja 3 olutta a' 0,5 L, 350 korunaa  eli n.13 euroa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti