keskiviikko 19. helmikuuta 2014

18.02. tiistai ja taas menimme Bar Manoloon syömään/juomaan samanlaisen aamupalan. Meidät tunnetaan jo :-) Paikan isäntä tarjoaa istumapaikkaa sisältä ja mikäs siinä...
Kun kahvit oli juotu ja sämpylän puolikas syöty lähdimme katua eteenpäin ja päädyimme taas San Marcosin aukiolle ja kas kummaa nyt oli linnoituksen portti auki. Tiistaina on vielä vapaa pääsy sinne. Odoteltuamme noin 10 min. saapui opasharjoittelija Portugalista ja mukava oli huomata, että tunnisti tytön kotimaan puheen nuotista.


900-luvulta on arkkitehtuurissa maurien vaikutteita, kuten pilarien ja oviaukkojen muodot. Vasta 1260 espanjalaiset saivat valloitettua kaupungin takaisin.













Linnoituksen muurin kohta, jossa oli nähtävänä kuulien jälkiä, kun ihmisiä oli teloitettu.





Linnoituksen tiloista löytyi vielä Caballero-Bodegan Finotynnyreitä





Mukava yllätys oli, että pääsimme maistamaan Caballero bodegan tuotteita, ensin lasin pohjalle Finoa, sitten Olorosoa, sitten Amontilladoa, sit lopuksi Creamiä

Eniten pidin Finosta, koska se on kaikista kuivinta ja sopii ruuan kanssa vaihtoehtona valkoviinille. Kuvassa finoa

Tässä vielä kuva haikarasta linnoituksen portin yläpuoleella, vahtihommissa varmaankin. Kun puoliso ilmaantui pesälle alkoi kova keskustelu klak klak klak monta kertaa nokka aukomalla ja sulkemalla, joskus on paljon kerrottavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti