lauantai 30. maaliskuuta 2013

Semana Santa (Pyhä Viikko, Pääsiäisviikko) on etelä-Espanjassa hyvin tärkeä juhla, jonka huipentuma on Procesion ( Pääsiäiskulkue).
Kulkueen kärjessä kulkee huppupäisiä ihmisiä. Opettajani  Jose Manuel kertoi, että Ku Klux Klaanin jäsenten puvut on matkittu täältä.
Osa kulkueen jäsenistä kulkee paljain jaloin ja osalla on vielä kettingit jaloissa. Perässä tulee Jeesusta ja ristiä esittävä patsas, joka on hopeoidulla tai kullatulla alustalla. Tätä kantavat miehet kolmessa jonossa alustan alla. Arviolta miehiä on 30 ja noin 100 m:n välein aina huilataan.


Jokaisella kaupungin kirkolla on omat värinsä puvussa. Nämä miehet ovat San Lorenzon kirkosta.




Ensimmäinen kulkue lähti maanantaina 25. 03 ja päivässä kulkueita oli 3 - 5 kpl. Kulkueilla oli oma reittinsä ja yksi reitti kulki Calle Anchaa pitkin, meidän asuntomme oli Anchan risteyksestä n. 70 m:n päässä, joten rummutus ja torvensoitto jatkui läpi yön. Aamu kuudelta meni yhtenä päivänä viimeinen.
Jeesusta seurasi toinen alusta jolla oli neitsyt Maria tai joku toinen kirkon neitsyistä.
Patsasalustaa seurasi sitten soittokunta, jossa oli eri torvia ja rummunlyöjät jotka löivät tahtia kantajille. Ääni oli valtava ja vaikuttava.


Kettingit paljaissa jaloissa ja käsissä

Kaikille lukijoilleni Hauskaa Pääsiäistä !    Feliz Semana Santa ! Felices Pascuas !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti