tiistai 10. helmikuuta 2015

Maanantaina 9. helmikuuta lähdin Pirkon ja Tuulan kanssa linja-autolla La Orotavaan. Pirjo jäi potemaan isovarvastaan asunnolle.
La Orotava on kaupunki Puerton ylärinteellä. Se on perustettu vuonna 1502. Kaupungin korkeus merenpinnasta on 360 m.

Orotavan  linja-auto asemalle päästyämme kävi Pirkko kysymässä nuorelta mieheltä mihin suuntaan meidän kannattaisi lähteä, jotta löytäisimme käsitöita ym. ostettavaa.
Ohjeen mukaan käveltyämme n. 600 m löytyi informaatiotoimisto, josta hain kartan ja virkailijan ohjeiden mukaan läksimme kävelemään reittiä.

Näkymä merellepäin pääkadulta Plaza de la Constitucionin kohdalta
Kaupungintalo

Kaupungintalon yläkerran 3:nen ikkunan vasemmalta kohdalla on sääkamera, josta Pirkon sisko Anneli pystyi netin kautta katsomaan meitä kun heilutimme hänelle.



Kaupungintalon aukiolta kuva merelle päin 


Näkymä kaupungin länsilaidalta kohti etelää
Erikoinen kaktuksen kukkavana



Casa de Los Balcones eli parvekkeiden talo

Nainen juhlapuvussa

ja perinteisessä juhlapuvussa

Talon sisäpihan parvekkeita

Lisää parvekkeita sisäpihan toisessa kerroksessa

Käsityön tekoa

Lohikäärmepuu Plaza de San Franciscolla. Takana San Franciscon kirkko

Tuula ja Pirkko Kalloja kuvaamassa

Aukion alapää, tässäkin kaupungissa rinteet ovat jyrkkiä

Sitten lähdimme kävelemään takaisin Jardin Botanicon sivuitse kohti Kaupungintalon mäkeä ja sen alapuolella olevaa kirkkoa. Kirkkoaukiolta löytyi baari La Duquesa, joka on Tripadvisorin mukaan kaupungin neljänneksi paras. Koska ulkopöydät olivat varattuja menimme rohkeasti matalasta oviaukosta sisään. Sisällä oli enää 2 pöytää vapaana, joten menimme niistä toiseen. Naiset tilasivat molemmat sopa de pollo´n eli kanakeiton, minä ajattelin kokeilla kania, kun en ole sitä ainakaan 20 vuoteen maistanut, lisäksi otin kanarialaisia perunoita. Kanakeitosta saimme aikaan pitkät naurut, ehkäpä ikämme pidentyi muutamalla viikolla :-). Kanin etujalka oli kovin pieni ja lisäksi oli 2 palasta selkärankaa. Pirkko pyysi heittämään perunalla, nälkäinen kun oli laihasta keitosta, no jätin sen tekemättä ja annoin sen käteen :-)

Pirkon olkapää ja seinä keittiöön päin. Aukosta tarjoilijat hakivat ruuat.

Paluupatkalla poikkesimme ensin Kaupungintalon aukiolle, jotta Pirkko sai kommunikoida Heikin kanssa kuvan ja äänen kanssa ja sitten poikkesimme Plaza de la Constitucionilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti