lauantai 7. helmikuuta 2015

Perjantaina 6. helmikuuta lähdimme bussilla saaren toiselle puolen Santa Cruziin, joka on saaren pääkaupunki ja asukkaita on n. 250 000.

Linja-autoasemalta otettu kuva kaupungin konserttisalista

El Corte Ingles-tavaratalo




Kalastajat-patsas ja kauppahalli


Käveltyämme aikamme menimme syömään Meson Los Monjes-ravintolaan:
Pääsin seuraamaan kuinka Pulpo a la Gallega tehdään. Kattilassa on keitetty perunat ja Octopus-mustekalat (esp. pulpo = lonkerollinen mustekala, jolla on "imukupit" lonkeroissa ja Gallega = Galicia niminen maakunta Espanjan luoteisosassa). Muita mustekaloja ovat chopitos, chocos, chipirones ja sepias. Valkoinen "aavejälki" kuvassa on käsi, joka nostaa kattilasta perunan.
Keittyjen perunoiden paloittelu saksilla puulautaselle
Sitten mustekalan leikkaus perunoiden päälle. Sitten karkeaa merisuolaa, paprika jauhetta ja lopuksi oliiviöljyä, jos muistan järjestyksen oikein. ( Otin vielä videolle kaiken josta voin tarkistaa mausteiden järjestyksen :-) )


Paluumatkan varrelle sattui kaupungintalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti