tiistai 4. marraskuuta 2014

Lauantaina 1. marraskuuta pakkasimme laukut ja sitten aamupalalle Hotelli Gurkon ravintolaan. Syötyämme lähdimme vetämään laukkuja linja-auto asemalle. Bussi Sofiaan lähtisi 11:00. Matka meni nopeasti, 2,5 tunnissa olimme Sofian linja-auto asemalla ja sieltä menimme taksilla asunnolle. Kyyti oli halpa vain 2 euroa.
Ruokailupöytä

Makuuhuonetta

Kun tärkeimmät tavarat oli purettu matkalaukuista lähdimme läheiseen Manastirska ravintolaan. Ravintolassa lämmitys tapahtui pelleteillä kuvan keskellä olevassa kattilassa. Koko ajan siellä paloi tuli, kätevä lämmitystapa.



Etualalla Nunnan salaatti, jossa oli hyvää munakoisomössöä, sitten munakoisosalaatti, joka oli vielä parempaa ja leipää, jonka kanssa oli sarana soota eli mausteseosta, jossa oli pääasiassa kurkumaa ja valkosipulia. Sarana soota täytyy yrittää tehdä kotonakin, oli se niin hyvää.
Ravintolan oluen painetankki, josta olut meni jäähdyttimen kautta lasiin. Hyvää se oli, suodattamatonta ja pienikuplainen 2,5 cm:n paksuinen vaahto oli lasin yläosassa. Saisipa sellaista Suomestakin muualtakin kuin ravintolapanimoista.




Pieni pala lampaan jalkaa,"Wolfs Trap", oli meidän pääruoka. Pitkään haudutettua lihaa, oli hyvää 9,5 pinnaa. Ravintola oli yksi matkan tähän astisista parhaimpia.
Sunnuntaina 2. marraskuuta lähdimme kävelemään Vitosha kävelykatua kohti keskustaa. Sofiassa on 1,3 mijoonaa asukasta ja kaupunkina se on paljon selkeämpi kuin Bucarest ja helpommin lähestyttävä. Bulkaria on ollut Naton jäsen vuodesta 2004 ja EU:n jäsenvaltio vuodesta 2007. Rahayksikkö on leu. 100 leuta on n. 50 euroa. Ravintola-ateriat juomineen on 1/3-osa Suomen hinnoista.

Oikeuspalatsi


Puiden takana Hagia Nedeljan kirkko

Hagia Nedelja ja komea paju (Salix cf. babylonia)

Kaupungin suojelusjumalatar Sofia. Paikalla oli ennen Lenin-patsas, mutta se korvattiin tällä.

;">
Vanhan palatsin raunioita. Takana Presidentin palatsi ja oikealla kuvan ulkopuolella on

Georgi Rotonda, vanha ortodoksinen kirkko

Jatkoimme matkaa palatsien ohi kohteena Alexander Nevskin katedraali ja matkan varrelle sattui La Bodega-ravintola
Espanjalaistyylinen sisustus ja ruokalista

Bodegaa vastapäätä oli pyhän Nikolain kirkko




Aleksanteri Nevskin katedraali valmistui vuonna 1912

Kuten tekstistä selviää niin myös suomalaiset sotilaat antoivat henkensä, jotta turkkilaiset saatiin häädettyä Bulgariasta vuosina 1877-1878.


Kirkko etelän suunnasta
Vapauttaja Tsaarin eli Aleksanteri II:n patsas. Tsaarin katse Aleksanteri Nevskin katedraalia kohti. Sofia on Helsingin lisäksi ainut paikka  Venäjän ulkopuolella missä on hänen patsaansa.

Auringon laskiessa kävimme syömässä Made in Home-ravintolassa:

Minulla kananpoikaa ja vihanneksia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti