tiistai 18. helmikuuta 2014

Seuraavana päivänä eli 17.02 lähdimme aamupalalle Bar Manoloon, joka vaikutti paikalta missä paikalliset käyvät ja lisäksi se on lähellä asuntoamme. Otimme meille tyypillisen aamupalan eli
minä cafe cortadon, kaverini cafe con lechen ja sitten yhden pan tostado con tomate y aceite de oliva, jonka sitten söimme puoliksi:

Mukava paikka, jota voin suositella. Aamupalamme maksoi yhteensä 3 € ! Baarista kävelimme sitten informaatiotoimistolle kyselemään mitä kaupungissa on nähtävää ja onko erikoistapahtumia. Toimisto on San Marcosin linnoituksen aukiolla.

San Marcosin linnoitus

Kolumbus kävi kaupungissa 1480 suunnittelemassa ja saamassa rohkaisua retkelleen Atlantin yli ja tapasi mm. kapteeni Juan de la Cosan, joka toimi myöhemmin Santa Maria laivan kapteenina ja piirsi vuonna 1500 ensimmäisen maailman kartan, jossa näkyy sekä pohjois- että eteläamerikka.

Espanja kartan alalaidassa, Suomea vaikea löytää :-)


San Marcosin linnoitukselta jatkoimme matkaa ja löysimme Bodega Grantin, jonka baarissa nautimme lasilliset Finoa eli kuivaa sherryä.


Meidän lasilliset tulossa Fino Valerosoa
Juotuamme lasilliset menimmme tutustumaan bodegan tynnyreihin ja pitihän sitä sitten saada myös mukaan oma pullollinen eli 2 litraa ja pullon kanssa 8 €.
Sitten asuntoa kohti kävelemään ja matkalla poikkesimme supermarket Merkadonaan. Mukaan tuli mm. Torresin 10 brandiä 38% ja 11 €/0,7 L sekä Cunen punaviiniä 6 €.

Ostimme lisäksi hedelmiä, juustoja, kuivaleipää, jogurttia ja membrilloa, kaikki halpaa :-), sitten asunnolle ja tavarat kaappeihin ja kylmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti