lauantai 9. maaliskuuta 2013

Espanjan kielen opiskelut jatkuivat Cadizin kielikoulussa maanantaina 04.03.2013. Tunti alkaa 09:00 ja päättyy 10:30. Sitten on puolen tunnin paussi, jonka aikana olen syönyt toisen aamiaisen, joka on aina ollut kahvi, jossa on vähän maitoa, appelsiinimehua tuoreista appelsiineista puristettuna, pieni paahdettu leipä, jonka päälle olen valellut oliiviöljyä kannusta ja päälle sitten tomaateista tehtyä tomaattimurskaa.
Kun aamupala on syöty, palaan Plaza Minan kautta kielikouluun klo 11:00, jolloin opiskelu jatkuu Jose Manuelin kanssa. Aamun tunnit olen Carmen Pilarin opetuksessa.
Opettajat ovat kertoneet, että tilanne Espanjassa on kovin huono, n. 25 % työikäisistä on työttömänä ja nuorista n. 48 % on työttömänä. Palkat ovat laskeneet n. 17 % niillä joilla työpaikka on säilynyt. Myös uusien autojen hinnat ovat laskeneet n. 15 % niille harvoille joilla on varaa ostaa uusi auto.


Carmen Pilar
Jose Manuel


Ihmiset ovat täällä täysin kyllästyneitä poliitikkoihin ja valtion virkamiehiin, koska korruptio on ollut hyvin yleistä.

Kuninkaan tyttären miestä esim. tutkitaan lahjonnasta. Samoin vallassa olevan puolueen PP :n rahastonhoitajaa epäillään 38 miljoonan euron siirrosta Sveitsiin omalle tililleen.

Opettajat ovat kertoneet, että työttömiä on n. 5,0 miljoonaa virallisten tilastojen mukaan, mutta todellisuudessa n. 6,2 mijoonaa, koska kaikki eivät esim. maaseudulla ole työttömyyskassojen listoilla.
Tilanne on jokasuhteessa huono ja mielenosoituksia on harva se päivä kaupungintalon edustalla.
En tiedä miten pitkä pinna ihmisillä täällä on, mutta jonkunlaista muutosta tarvittaisiin raskaan virkakoneiston keventämiseksi. Ongelma vaan on että, kun heille ovat maksaneet rakennusliikkeet ym., niin mitään ei varmaan tapahdu ja keskiluokka köyhtyy ja maksaa lopulta valtaosan, jos EU ei apua anna.
Merkel on täällä melkeinpä kirosana, koska leikkauksia vaaditaan paljon ennenkuin mitään apua saadaan EU:lta. Voimia myös Olli Rehnille.

   














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti