keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Keittiömme on ehtinyt tuotaa tähän mennessä yleensä iltapaloja, sillä päivällä olemme syöneet kaupungilla lounaan. Lounasaika alkaa täällä n. klo 13:30 ja päätyy n. 16:00, sen jälkeen on vaikea saada ruokaa kuin vasta illalla n. 20:00 alkaen. Yleensä lounaan hinta on alle 10 €.

Ensimmäinen iltapala asunnossamme oli portugalilaista lampaanjuustoa, jonka kannen kun leikkaa auki ja kääntää sivuun ja sitten mikrossa lämmitää vähäsen niin herkkua saa. Lissabonin Pingo Doze marketista ostimme sardiinipateeta, kuivaleipää ja Emmental-juustoa. Täältä ostimme Carrefourista patonkia. Viini on ostettu Helsingin lentoasemalta yli viikko sitten ja konjamiini taasen Lissabonin lentokentältä.

Torstaina 21.02 kävimme El Corte Inglesin Hipermerkadossa ja ostimme tuoreita katkarapuja. Illalla laitoin vettä kiehumaan kattilaan ja ravut lävikössä veden yläpuolelle, jolloin höyry kypsensi ne. Lopuksi karkeaa merisuolaa ja avot .....
Tässä kuva, jonka syömiset on kerätty kaupungilta: Chicharones lautasella hyvää ja yksinkertaista, sian kylkeä pinnalla karkeaa suolaa ja sitruunaa. Chicharones de Chiclanan ostimme kauppahallista samoinkuin sitruunan ja muut hedelmät. Halpaa täällä on chiharones: 250 g ja 3 €, erilaisia hedelmiä 1,5 kg 2,20 €. La Guita on kuivaa sherryä ja maksaa n. 5 €.




Carrefourin herkkusieniä, valkosipulia, persiljaa ja karkeaa merisuolaa iltapalaksi 23 p lauantaina



Tässä aivan ehdoton herkku on Pimentos de Padron  paistinpannulla, paistetaan vaan pannulla ja karkeaa suolaa. Jotkut sanoo, että tämä on espanjalainen ruletti, eli ei venäläinen, jotkut paprikat voivat olla aika tulisia :-), kuvassa tietenkin chicharanones, (myyjä kauppahalissa jo tunnistaa minut ja hymyilee) sekä Bergaderin sinihomejuustoa. Tuossa saksalaisessa meijerissä on jo 2 meidän jäävesisiiloa. Pöydässä myös oliiveja, joissa on mantelitäyte ja portuglalilaista lampaan juustoa.

1 kommentti:

  1. Kyllä on hyvännäköstä iltapalaa, erityisesti katkaravut ja sienet näytti herkullisilta! Ei olekaan tullut aiemmin mieleen höyrystää noin...

    VastaaPoista