sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tässä canellonis a mi manera:
Matkoilla kun syödään kaikenlaisia hyviä ruokia, niin kotona on sitten mukava tehdä vastaavaa itsetehtynä. Tämän reseptin keksin kirgiisialaisesta ruuasta, jonka kuva on alla:

noin 300 g broilerin suikalelihaa
1 sipuli
valkosipulia maun mukaan, 1 tai 2 kynttä
mustapippuria vähän
persiljaa tai vaihtoehtoisesti tuoretta basilikaa
n . 3 rkl Old El Paso Salsa Dipiä
n. 30 g parmesaania seokseen.

Kypsennä broilerin liha ja hienonna broileri tehosekoittimella tahnamaiseksi, joukossa voi olla isompiakin palasia.
Erillisessä astiassa lisää joukkoon muut aineosat ja sekoita hyvin.
Täytä canellonin kuoret 10-12 kpl seoksella.

Kuoret vuokaan ja päälle seos jossa on 2 dl kermaa ja n. 300 g tomaattimursketta sekä 1 rkl vehnäjauhoa.
Pintaan noin 70 g parmesaania.
Anna vetäytyä n. puolituntia.
Uunin lämpötilaksi 180 astetta ja paistoaika noin 30-40 min, jotta pinta on kauniin ruskea.
Ja hyvää tulee.


Tässä yksinkertainen alkupala:

kypsää broileria n. 300 g hienonnetaan tahnamaiseksi tehosekoittimella.
Kaada seos syvälle lautaselle ja seuraavaksi hienonna tehosekoittimessa noin 100 g saksanpähkinöitä aivan hienoksi.
Lisää seos broilerin joukkoon ja hienonna 1-2 valkosipulin kynttä samaan joukkoon, Lopuksi 2-3 rkl Old El Paso Salsa Dippiä ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Sekoita ainekset käsin hyvin ja lisää oliiviöljyä, jotta seoksesta tulee sopivan notkeatta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin tunnin ja tarjoile sitten vaalean leivän päällä. Kuvassa vasemmalla tämä ravintola Ficcinin annos Istanbulissa.
Ja kotona olen tehnyt tätä yllä olevalla reseptillä nyt 2 kertaa ja kehuja on tullut :-).
 

1 kommentti: