maanantai 3. maaliskuuta 2014

Torstaina 27.02 viimeinen kokonainen päivä El Puertossa. Taas aurinkoinen päivä. Kahden viikon aikana on vain 1,5 päivää ollut pilvistä ja yhtenä yönä satoi. Aamuisin yleensä n. 10 astetta ja päivällä 16 - 17 astetta varjossa, auringossa 2 -3 astetta enemmän. Illalla taas 10 astetta. Tuulta on ollut jonkun verran, jolloin on tuntunut pari astetta kylmemmältä. Lyhythihaiset paidat jäivät kaapin hyllylle :-).

Lounasaikaan lähdimme kaupungille kävelylle ja ajatus oli syödä jotain pientä parissa paikassa.
Ehdotukseni oli Bar Venencia.

Venencia tarkoittaa kyltin yläpuolella olevaa maistelutyökalua, eli sherry tynnyrin päällä olevasta korkillisesta reiästä se työnnetään tynnyriin ja otetaan näyte maisteltavksi. Huomasin punamustaruutuisen kaulaliinan hyllyllä, minulla kun on samanlainen viime syksyltä. Kysyttäessä baarin pitäjän ystävä oli käynyt Zaragozassa ja tuonut sen tuliaisena.




Friteerattuja munakoisosiivuja
Harvoin saa näin hyviä lampaankyljyksiä. Molemmat ruuat jaoimme keskenämme

Enempää emme syöneet siitä baarista vaan lähdimme etsimään toista baaria, josta olin lukenut. Puolen kilometrin kävelyn jälkeen löytyikin Bar La Micaela.




Keitettyjä perunoita ja Mojo-kastiketta, hyväää
Lihanpaloja ja ranskalaisia, hyvää tämäkin
Kroketteja, joissa katkarapumössöä sisällä


Sitten ei enempää - nada mas, ulos kävelemään (askeleita Polar loop'iin ja kuluttamaan kaloreita.


Yksi El Puerton keskustan puistoista

Juan Vizarron palatsin ovi. Hän oli 1700-luvun puolivälissä Meksikon arkkipiispa ja Uuden Espanjan (eli valloitettujen alueiden) varakuningas
Kunnostettu asuintalo joen varressa ja hopean värinen X3


Romerijon mosaikkityö talon seinässä, 2 kertaa tuli käytyä tässä ravintolassa


Talomme portaikon kaakelikuvio
Illalla lähdimme vielä kiertelemään kaupunkia ja valituksi ravintolaksi tuli La Bodegita del Jamon.


Kortteja ympäri maailmaa, pari korttia Suomestakin


Para terminar - una vez mas Salmorejo con huevo de codorniz y jamonLopuksi vielä kerran Salmorejoa, jossa tällä kertaa viiriäisenmuna ja kinkun paloja

1 kommentti:

  1. Moi Matti! Kauhea nälkä tulee, kun katselee näitä sun blogin kuvia ravintoloista ja lukee juttuja ruoista :). Salmorejo on kyllä niin hyvää. En ole koskaan käynyt Cadizin suunnalla, mutta nyt täytyy varmaan alkaa suunnitella reissua. Terkkuja Pirjolle! Taina

    VastaaPoista